tirsdag, januar 31, 2006

Undskyld jeg krøller.....

.....men noget af garnnøglet har været brugt før.....og nu er jeg så igang med et tørklæde...nærmere sagt cozy. Jeg bruger noget Kauni uld, som jeg fik Ulla til at købe til mig under sit ophold i Estland! ...Og sørme om jeg ikke strikker på mine nyerhvervede strikkepinde i rosentræ.....en julegave købt af migselv til migselv fra Markno.



Jeg vil lige pointere, at jeg 110% fik min inspiration til dette tørklæde på denne side.
Kan kun forestille mig, at mit cozy bliver lige så flot i de røde farver.


Og lige et foto af min lille pumpkin, der nu er begyndt at klæde sig ud som en prinsesse ;-)


mandag, januar 30, 2006

De grønne blåbær sokker...

.....til husbonden er blevet færdige. Den skarpsindige læser vil bemærke, at de allerede har haft deres debut her natten til mandag. Anders tog dem i brug lige efter sidste tråd var blevet hæftet.....sov med dem på.....og de blev sandelig også vippet af med store tåen i løbet af natten ;-). Her er mønstret for interessede.... værsgo'!



Tunikaen til Emma er også ved at synge på sidste vers....jeg er nu ved kanterne. Der skal heldigvis ikke hækles, men derimod strikkes en lille picot kant. Jeg glæder mig til at se den færdig. Den har været hurtigt at strikke og der er flere ting fra bogen jeg kunne tænke mig at strikke til hende.

lørdag, januar 28, 2006

En hat bliver til....

Kan ikke rigtig huske om det var opskriften fra Vogue Knitting......(en reklame for et abonnementtilbud kom med posten og vedlagt var denne opskrift.....yep, helt gratis!)



.....eller om det var garnet, der var i hus først (en rest fra retstrikket sweater med snoniger)



Men der blev altså slået masker op ifølge opskriften.....



Der blev strikket rib; 4r, 4vr.



Indtagninger blev strikket.....



Og en lille antenne blev tilføjet!



Den blev syet sammen med madras sting....




Og voila....så kunne hatten tages i brug af ejermanden....



Her er så hele sættet, som det var tænkt på fra start......denne gang på min model! Som i kan se, så er sweateren rigelig, det er en str. 3 år og jeg har strikket den længere end opskriften foreskriver.....dels fordi Emma har lang overkrop og fordi den gerne skulle passe hende i nogle år ;-)

fredag, januar 27, 2006

Foråret viser sine første tegn....

.....ja, i tror simpelthen det er løgn og måske, at disse fotos er fra sidste år......men den er go' nok...foto'ene er dugfriske..
Jeg blev lidt inspireret af Anne og skal jeg være helt ærlig....så blev jeg helt jaloux over, at der nu kan skøjtes på nogle af søerne i DK. Minder mig om Haderselv Dam......kan du huske Anne?

Her er det påskeliljerne og fresia'erne, der blomstrer.





En af mine dejlige duftende roser, og i kan tro den dufter som en rose skal ;-)



Af strik bliver det til lidt af hvert.....i dag vil jeg bare vise en færdig strikket sok og så kan i så nyde det foto! Det bliver til min farmand.



Og til mine læsere, der bemærkede mine klokkestrenge....her kan i se dem alle tre.



Den længst til venstre fik min far i 1962 .....ikke fordi han fyldte rund, men måske nærmere fordi han det år blev far for første gang.......han er nu far til fem ;-)
De to andre har min kære husbond broderet i sine unge dage for 25 år siden!
Vi har flere korsstingsbroderier hængende......ja, nu har jeg ingen dårlig samvittighed med at indrømme, at jeg faktisk synes, at nogle korsstingsbroderier er flotte. Jeg har i mange år været mærket af min tid fra Skals.....ikke et ondt ord om Skals...jeg havde en super tid både på Håndarbejdsskolen og Seminariet.....men jeg tog skade og rørte ikke korssting i mange år...fordi det var lidt uhørt at brodere disse sting....men tilgengæld åbnede Skals mine øjne for andre og de flotteste broderi sting. Tiden på Skals er ubeskrivelig....og jer af mine læsere, der selv har oplevet Skals som elev, ved hvad jeg snakker om. Jeg ville gerne tage de år om igen ;-)

Go' Weekend til alle!

tirsdag, januar 24, 2006

Sokkernes dag....

Allerede nu kan jeg fortælle, at dagen indtil nu nærmest kun har handlet om sokker. Først så er der blevet slået op til to nye par sokker bl.a disse blåbær sokker til Anders, der bliver i grønne, da det er hans ynglings farve. Jeg bruger pind 3,5mm og strikker med 56 masker. Garnet er igen det finske vuorelman VETO og denne gang behøver jeg ikke bekrymrer mig om der er garn nok, da jeg i sin tid købte fire bundter af det!



Jaywalker sokkerne har længe været på "to do" listen.....og det blev så idag, det skete. Jeg strikker mindste str......76 masker og på pind 2,25mm......jeg håber de bliver smallere med tiden. Garnet er fra Fortissimo og hedder Carneval endda med glimmer.....når det nu skal være jaywalking ;-)




Og sidst så har jeg tilmeldt mig til denne sokke-knitalong. hos Alison...og man kan stadig tilmelde sig....men der er ikke mange timer igen....så skynd dig, hvis det har din interesse.

Vi skal snart på ferie......rigtig solskinsferie, da jeg jo fylder 40år. Det bliver til Big Island of Hawaii.....en af mine farvoritter...Emma er klar til stranden, se selv!

mandag, januar 23, 2006

As always....

...så har jeg gang i alt for mange ting .... eller er det for mange? Det vides ikke, men ihvertilfælde gør det ikke mig noget at have gang i adskillige projekter for så alligevel at starte nye......Det hænder jo at der engang imellem bliver noget færdigt ;-)
Strikkepindene skal snart igang med disse sokker til Anders, der også gerne vil have nogle varme og bløde natsokker.

Her er der gang i halskanten på sidste indslag's trøje.....



Her ses trøjen halv færdig syet sammen .....min model måtte lokkes med et stykke brie ost.....og alligevel kigger Emma væk fra kameraet.




Og så er trøjen færdig.....der er lige nogle få ender, der mangler at blive hæftet...og det bliver gjort snarest. Og i skal nok få den at se på Emma.....der pt sover til middag.




Min far elsker hjemmestrikkede sokker.....og nærmest "the wilder the better".....ja, faktisk så afslog han er flot par gråstribede sokker min søster havde strikket til ham.....nej, han ville hellere have med lidt mere kulør.
Så hvad tror i han vil sige til disse.....der skal lige tilføjes at udover at have dem i prangende farver, det ser så godt ud når man løfter op i buksebenet....siger han,....skal sokkerne også have ekstra langt skaft! Ja, han er ved at stille lidt store krav til sine elskede hjemmestrikkede sokker.



Og så cool så Emma ud forleden dag......med sine nye solbriller, som hun fik til en børnefødselsdag.



PS......Chinese New Year indtræder snart.....og vi går ind i The Year of the Dog.....Emma er født i The Year of the Ram (får)

torsdag, januar 19, 2006

Ophidsende......

......nej, det var synd at sige, men flot bliver resultatet ihvertilfælde. DVS. forstykket bliver nok noget meget ophidsende at strikke, da der er snoninger at strikke. Retstrikkede ærmer og ryg......så skal jeg se en god film for at det går derudad! Det bliver til denne smukke trøje i Uld fra Debbie Bliss; Merino Aran .....købt enormt billigt hos den lokale. Svigermor vil strikke den i den viste chokolade brune farve til Emma....den kommer helt sikkert til klæde hende!
Her er trøjen....



Og her er et nærbilledes af den svage gammel rosa jeg strikker i .....og retstrik på nært hold...



Og mit næste projekt bliver så en undertrøje fra samme bog.....som forøvrigt er "Sødt og blødt" af Lene Holme Samsøe.
Jeg har valgt denne grønne farve.....fordi det lige var tilgængeligt fra min garnbunke JUBIII.

tirsdag, januar 17, 2006

Jamen, hvordan kunne jeg dog......

...... tvivle om der var garn nok til mine "little shell" sokker, når der var mere end rigeligt tilbage efter aflukning på nr. 2 sok??????
Køkkenvægten havde været afprøvet inden sidste indlæg, men tak for tippet Ulla.....mine to kaunisjaler, der er strikket vandret har køkkenvægten svigtet mig med forkerte vægtangvelser...så jeg synes ikke lige den er så pålidelig længere!
Her er de....



Mine fine nye natsokker.....kan næsten ikke vente med at skulle have den på iaften for at de så i nattens løb bliver vippet af med store tåen!



Selv Emma synes de var dejlige (ihvertilfælde den ene sok) og nemme at få på selv.





Her er igen linket til mønsteret, hvis det har interesse .... little shell socks.

mandag, januar 16, 2006

Er der mon garn nok........?

Ja, jeg er gået igang med at par nat-sokker til undertegnede og strikker dem i noget garn(vuorelman VETO fra Finland) fra min Creme de la Creme luksus julepakke! Første sok er færdig strikket og nu er jeg godt igang med nr. 2 og lige nu tvivler jeg på om der egentlig er garn nok.....er der nogle af jer, der har strikket et par sokker af dette garn og af bare 100g?????
Og flotte bliver de......og er der ikke nok garn, så må jeg vel bare dykke ned i garnbunken og finde noget, der kan matche dem. Mønstreret hedder Little Shell Socks og findes gratis her.
Man må jo eje et par sokker i dette mønster, når man bor i et beach house og fryser sine tæer om natten ;-)



Tunikaen til Emma skrider fremad, der er meget glatstrik....og jeg er overrasket hvor jævnt jeg egentligt strikker glatstrik frem og tilbage.....det må være garnet, der smyger sig så fantastisk.
Ryggen er færdig og jeg er i den spæde start af et forstyk!



Hven kan ikke huske det at have sin egen hoppebold og boltre sig med den i haven hele sommeren?.......og selvfølgelig skulle Emma også have en. Den har været igennem Emma's kusine og fætter i DK ....og nu er det Emma's tur til have den. Stadig lidt besværligt at hoppe på selv, når man har korte ben...men de bliver vel længere med tiden.

onsdag, januar 11, 2006

Godt Nytår!

ja, det tog lidt lang tid at komme tilbage til bloggen.......men med sygdom, familiebesøg, fødselsdag, jul, nytår og mere...har jeg kun i de få stille stunde læst andre strikke blogs!

Det har jo været en forrygende jul med et stort ryk ind af begge hold bedsteforældre og en moster. Alle har nydt det og ikke mindst har Emma nydt det specielt med alle sine nye lege venner og mødet med sine bedsteforældre. Og nu er det så atter hverdag og jeg prøver at få huset til at ligne sig selv igen.....det tager tid. Jeg er ret udmattet og har i de sidste tre dage måtte tage eftermddagslur sammen med Emma for at kunne holde mig vågen om aftenen.

Men idag mener jeg, at jeg kan klare mig uden lur og dermed få min forsømte blog opdateret.

Jeg var så heldig at få en del danske og amerikanske strikkebøger i julegaver......og der er bare ikke noget så dejligt som at bladre disse bøger igennem og drømme sig til at strikke nogle af projekterne. Og selv med mange og store ambitioner her over julen til at komme igang med nogle af de lokkende opskrifter....SUK ja, så blev det altså nærmest kun til sokkestrikning......det er jo det nemmeste og hurtigste, når der skal snakkes samtidigt.....og let at transportere rundt med i rygsækken!
Her er den foreløbige samling :-)




Selv med et stort garnlager, der indeholder mange dejlige garner.....ja, så måtte jeg alligevel ud at købe lidt godter.....det skulle blive dyrt for, at det blev rigtig godt. Jeg købte garn til denne søde tunika til Emma og jeg strikker den i det garn opskriften anbefaler.....og det er hunde dyrt og super dejligt at strikke med!



Emma er over julen blevet introduceret for chokolade is......og det ser ud til at være noget hun godt kan lide......sådan så hun ud efter sin første portion!