søndag, oktober 10, 2004

Hjemmefutter og kool-aid uld!

Ja, jeg er også hoppet på den der vogn, hvor man strikker og valker hjemmefutter!
Har fået tilsendt tillægget fra Hendes Verden og har nu prøvet at strikke nedenstående model...............som startede med at være i str. måske 52......


og gik ned til en str., 36-37 efter to vask......desværre for lille til mig. Jeg synes de er ret smarte!......måske jeg skulle gøre som Askepot;...."hug en hæl, klip en tå", så kan det være, de vil passe til mine fødder :-)


Og her er så resultatet fra mine safte-vandsfarvning..............begge bundter skal farves igen tror jeg.....de repræsenterer ikke helt min farveskala af farver. Til højre er en "blastin bery cherry" og til venstre er to gange "grape" og en gang "blastin berry cherry".

Alt farvestoffet er suget ind i ulden, for vandet er helt klart efter bare en halv time. Og når jeg vasker ulden i rent vand efter farvning er der ingen ekstra farve, der smitter af! Det bliver spændende at strikke med. Farven er ikke helt jævnt og jeg tror det skyldes, at min gryde er for lille.....ulden skal jo have rigeligt med plads!...............pyt, det er jo så moderne med meleret garn i disse dage :-)

4 kommentarer:

Birthe sagde ...

Hej Malle.
Hvor ser dit Kool-Aid garn flot ud! Er det ikke tankevækkende at sådan noget stads som kan farve uld så fint og permanent, egentlig er beregnet til at drikke?..

zeusstrik sagde ...

besynderligt concept at kunne farve med saftevand?? det må være et helvede for mødre når deres cool-aid drikkende børn spilder:O) Flotte farver, hvad skal du lave af det??
kh hanne

strikkeforsker sagde ...

Ang KoolAid.
Jeg spurgte kæresten, der er amerikaner, om han havde smagt det, da jeg spottede det i supermarkedet i lørdags. "Niks, det nægtede min mor at servere. Det var for usundt."
Hun bruger ellers færdig-mix i mange afskygninger. Tankevækkende ikke?

Anonym sagde ...

kan det farve lammeskind :D?..